cgv Die Haghe

In memoriam Jan Looije

Tijdens de vakantie bereikte ons het trieste bericht, dat Jan Looije plotseling was overleden.

Geboren op 15 januari 1940 in Den Haag en overleden op 12 juli 2016 in Breda.

Jan was één van de grondleggers van het Die Haghe van nu, Die Haghe dat onlangs haar 90 jarig jubileum groots mocht vieren. Het Die Haghe dat nog steeds heel actief is, dankzij het enthousiasme en de gedrevenheid van mensen zoals Jan. Hij zal ons bijblijven als een markant persoon, die zijn ziel en zaligheid stak in de C G V Die Haghe gedurende vele jaren.

Zo functioneerde Jan sinds 1961 als materiaalcommissaris in het bestuur. Daarnaast waren zijn verdiensten als leider zeker waardevol. Ik denk hierbij onder andere aan “zijn” jongens- en herenafdelingen en niet te vergeten de afdeling “huisvrouwen”, die hij als tijdelijk leider jarenlang heeft gerund; dit tot grote tevredenheid van zijn dames. Tijdens de Jaarlijkse Algemene ledenvergadering op 29 mei 1970 werd Jan benoemd tot lid van verdienste.

Maar zijn grote liefde ging toch uit naar de Die Haghe Drumband, die hij met grote inzet en enthousiasme hielp mee ontwikkelen tot Fanfarecorps. Deze drumband is in 1934 opgericht, speciaal om de gymleden te begeleiden bij mars wedstrijden op straat. Zij vormde tot 1983 een aparte afdeling van Die Haghe, om daarna als zelfstandige vereniging verder te gaan. Dankzij de inzet van o.a. Jan Looije groeide dit muziekkorps uit tot een van de grootste en beste van Den Haag.

Bij de laatste Die Haghe-reünie op 2 april jl. hebben we nog eens kunnen genieten van zijn spontane optreden met een trompet. Achteraf bleek dit zijn afscheidsgroet aan Die Haghe te zijn geweest. Een bijzonder moment om Jan te blijven herinneren.

Bas Steenks – oud voorzitter

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home cgv Die Haghe Die Haghe Nieuws In memoriam Jan Looije