Wedstrijdturnen dames

Nieuws wedstrijdturnen dames

De lessen van Die Haghe zijn allemaal weer begonnen. Bij de selectie ook. Op woendag 3 september was voor hun de opstarttraining in het Segbroek College. De training was vooral bedoeld om weer even wakker te worden. Lekker kletsen, spelletjes doen en een beetje kijken of we de spieren weer aan kunnen zetten. Het was erg mooi weer, dus zijn we lekker naar buiten gegaan.

Omdat er zo ontzettend veel meisjes in dit niveau turnen had de KNGU ervoor gekozen om de wedstrijdrondes op te delen met ieder een eigen prijsuitreiking, waardoor er zowel in de 1e ronde, de 2e ronde als de 3e ronde meisjes turnden met hetzelfde niveau als Mijntje, Kyra en Sol. Wij waren de geluksvogels uit de 1e ronde dus de meiden mochten lekker vroeg op! We begonnen met de vloer wat de meiden alle drie een fijn toestel vonden om op te beginnen. Kyra haalde hier zelfs een 13,250, dit was het hoogste vloercijfer van alle meisjes. Bij sprong turnden we eerst de overslag en daarna de salto. Het kastje was wel een beetje laag maar dat ging gelukkig goed. Mijntje had een super mooie rechte overslag en stond mooi stil bij de landing.

De jeugdmeisjes, Fleur, Lieve, Yola & Andrea, mochten op zaterdag 12 april laten zien wat ze hadden geoefend afgelopen periode. De een had een beetje goed geslapen, de ander had slecht geslapen en de ander had heerlijk gedroomd. De gezonde zenuwen waren dus aanwezig. Na de warming up gingen de meiden naar hun eerste toestel balk.

Het eerste toestel op een wedstrijd is vaak het spannendst en dan ook nog eens de smalle balk. Fleur was even vergeten om haar zenuwen weg te geven. Ze begon wat wiebelig met haar oefening, maar maakte het helemaal goed met haar gespannen sprongserie en handstand. Lieve stond met een gespannen houding op de balk en liet een goed doorgeturnde oefening zien. Ook Andrea had een gespannen houding en maakte een snelle koprol. Yola kwam niet helemaal uit met haar opsprong vervolgens had ze een kaarsrechte handstand en een hoge salto af. De jury was erg streng en de cijfers vielen achteraf wat tegen. Ook is helaas iets niet goed geïnterpreteerd in de nieuwe oefenstof, wat aardig wat puntjes heeft gekost. Gelukkig leren we hiervan en zullen we dit helemaal goedmaken met de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 5 april mochten de instappers van Die Haghe als eerste hun oefenig tonen aan de jury. Best spannend voor deze meiden, want dit was hun allereerste wedstrijd tegen andere verenigingen. Julia was wat zenuwachtig, maar haar eerste onderdeel (sprong) ging heel erg goed. Olivia was een beetje bang voor de jury, gelukkig lachte ze naar haar. Ze liet twee mooie sprongen zien. Sienna had heel erg zin in de wedstrijd. Dit liet ze ook zien met een gespannen handstandplatval.

Als tweede onderdeel: brug. Olivia mocht beginnen. Ze was niet meer zo zenuwachtig. Haar zwaaien gingen het best volgens Olivia. Sienna was nog een beetje zenuwachtig, ook zij was erg tevreden met haar zwaaien. Julia was een stuk minder zenuwachtig, ze kon met een beetje zenuwen een totaal gespannen oefening laten zien, super!

Ik ben Luna Claproth en ik had 21 maart districtfinale. Brug ging voor mijn gevoel erg goed, alleen was de jury erg streng. Daarna had ik balk en daar ben ik niet één keer vanaf gevallen, en daar had ik ook een hoog cijfer voor. Ik ben ook op balk derde geworden! Toen had ik vloer, en dat ging gewoon goed, ook sprong ging erg goed! Ik ben helaas niet doorgeplaatst, maar ik ben wel erg trots op mezelf.

  Luna

Pagina 4 van 6

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Wedstrijdturnen Dames Nieuws wedstrijdturnen dames