Wedstrijdturnen dames

Nieuws wedstrijdturnen dames

Vroeg in de ochtend stonden vier meiden klaar voor hun regiowedstrijd. Leuk om te zien dat de meiden thuis aan het meeleven waren en de succes wensen kwamen via de groepsapp al vroeg voorbij.

Eva, Marlies & Priya (Supplement H, 6e divisie Junior) mochten in baan 1 laten zien hoe hard ze de afgelopen weken hadden getraind. De zenuwen waren aanwezig en dan moesten ze ook nog eens met balk beginnen. Priya ging als eerste en liet een prima oefening zien met een hoge salto af. We hadden al door dat ze streng waren en niet alle eisen waren geteld. Eva had haar zenuwen van zich afgeschud en liet een oefening zien met hoge sprongen. Marlies begon haar balk met een paar wiebels, maar liet een handstand zien die kaarsrecht was. Heel mooi! Op naar vloer. We hebben had gewerkt aan de uitstraling tijdens de oefening. Dit lieten de Die Haghe meiden dan ook heel goed zien. De jury keek met een goedkeurende blik. Arabier flikflakken kwamen voorbij. Priya sinds een week doorgesprongen en vandaag voor het eerst alleen gedaan. Eva en Marlies lieten beide mooie overslagen zien over pegasus en werden dan ook beloond met een mooi cijfer. Priya sprong met trampoline, helaas weigerde ze haar eerste sprong. Daarna nog wel twee mooie overslagen laten zien, helaas door een bepaalde regeling is het niet goedgekeurd en kreeg ze een nulscore. Dit was even balen. Zoals we Priya kennen,  ging ze met opgeheven hoofd naar brug. Ze knalde nog even met een nette oefening. Marlies moest even door haar blaar heen bijten. Dit deed ze goed met een doorgeturnde oefening. Eva liet ook een strakke oefening zien met de zolendraai waar ze zo hard voor heeft getraind de afgelopen weken. Na het optellen van alle scores, zagen we dat Eva een goede totaalscore had neergezet. Zou het een podiumplek zijn? Het was niet zomaar een podiumplek, Eva is rayon kampioen zuid holland junior 6e divisie geworden!

Ik vond de turnwedstrijd erg leuk en heel spannend. Het is altijd leuk want je kan zien wat je cijfer is, en dan schreven de ouders (op de tribune) dan de cijfers op want ze wilden graag weten hoe goed we bezig waren. Toen de uitslag bekend werd (wie er door waren) was het heel leuk want…we waren allemaal door!!! Dus de trainsters (en de ouders en wij!!!) waren heel blij vooral omdat in de vorige ronde Zara en Yana daar niet door waren jammer genoeg LLL (maar ze hadden het wel heel goed gedaan)
Het was een hele leuke turnwedstrijd, tot in de finale.

  Rozemarijn

Op de vroege ochtend in Amsterdam mochten Tessel, Anna en Lonneke hun turnkunsten vertonen aan verschillende juryleden. De meiden hadden wat gezonde spanningen. Na de warming-up waren ze er helemaal klaar voor. Allereerst toonde Tessel een hoge wegzet salto aan de jury. Hierna was het de beurt aan Anna. Zij had een doorgeturnde oefening, waarin geen enkele stop te herkennen was. Deze oefening werd vervolgd door de oefening van Lonneke. Zij maakte een horizontale opzwaai waarvan de jury zelfs een goedkeurende blik gaf. De eerste spanning was eraf, op naar balk.

Afgelopen zaterdag 8 februari, was het dan weer zover..... De Black & White Cup werd gehouden in de Turnhal.

Alle selectiemeiden streden in 8 teams tegen elkaar. Zo waren er de volgende teams: de zwarte snorren team Mustache, de ontsnapte Boefjes, de gestippelde Dalmatiërs, de uit het Chinese 9 Ying Yang Panda's. Ook aanwezig waren de witte Zwanen, uit het land aan de andere kant van de Noordzee De Engelse Dropjes, de gestreepte Zebra's en de rollende Dobbelsteentjes.

Vandaag, zaterdag 18 januari, moest ik (Mirte) naar de Turnace hal in Amsterdam voor de districtswedstrijd Zuid-Holland. Om 13.00 uur was de opmars. Ik was de enige van de Bosan turnacademie die deze middag moest turnen. Ik begon met de balk. M’n boogje ging heel goed, maar ik ging de verkeerde kant op (nadat ik eraf was gevallen). En ik denk dat ik op mijn afsprong nog even moet oefenen.

Pagina 5 van 6

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Wedstrijdturnen Dames Nieuws wedstrijdturnen dames