Wedstrijdturnen heren

Nieuws wedstrijdturnen heren

Op zaterdag 12 december waren de jaarlijkse clubkampioenschappen weer. In de laatste ronde waren de jongens aan de beurt. De wedstrijden waren voor de recreatie en de selectie.

De wedstrijd begon om 16:15 uur, de selectie jongens kregen hun pakjes en de recreatie mocht in hun eigen gymkleren. Om 16:45 uur begon het dan echt, voor een aantal jongens was het de eerste wedstrijd dus megaspannend. Nadat ze de warming-up hadden gedaan moesten ze verzamelen in de hal om op te marcheren naar hun eerste toestel, maar ze wilden nog even wat extra aandacht van het publiek dus gingen eerst nog even op de vloer staan. De jongens waren verdeeld in 4 groepen dus iedereen begon op een ander toestel, in principe hebben de Heren 6 toestellen maar wegens tijd en ruimte deden we er maar 4: sprong, vloer, rekstok en brug. De jongens vonden het allemaal erg spannend, maar ondanks dat hebben ze erg goed gepresteerd. Na lang trainen hebben ze het allemaal super gedaan, maar dan nog afwachten wat de jury voor punten heeft gegeven en of ze wel een prijsje winnen, of misschien zelfs de clubkampioenschap beker.

Op zaterdag 10 oktober waren dan eindelijk de eerste wedstrijden van het seizoen. Na 7 weken hard trainen was het dan zo ver. De hele herenselectie deed ook mee aan de wedstrijden. Zij waren verdeeld in drie groepjes, 1 in de eerste ronde en 2 in de 2e ronde. In de eerste ronde waren de jongste kinderen aan de beurt, hun groepje heette de rode neuzen. Zij vonden het erg spannend, want het was voor een aantal hun eerste wedstrijd. Dat was nergens voor nodig want het ging super goed. Ze gingen uiteindelijk met 4 prijzen naar huis, op ieder toestel 1. Volgend jaar maar een niveautje hoger.

Op vrijdagavond 5 Juni gingen Wietse Bloemsma en zijn trainster Michelle de Kok al op weg naar Leek. Na een nacht goed geslapen te hebben begon het NK dan eindelijk. Wietse heeft voor het NK de 1/8e, 1/4e en de 1/2e moeten doorstaan. Op zaterdag had hij zijn Meerkamp finale, dat betekent dat hij alle 6 de toestellen zal moeten doen. Helaas ging het niet helemaal als gepland. Bij sprong viel hij en kreeg daardoor een lager punt. De rest van de toestellen ging wel goed. Wietse was een van de 12 finalisten, en ook al viel hij maar bij een toestel, en sloot zijn wedstrijd af met een 18.95 op de rekstok, eindigde hij toch op een laatste plaats. Maar hij hield de moed er in.

Op zaterdag 30 mei vonden de laatste herenwedstrijden van het seizoen plaats in Bergschenhoek. In de eerste ronde deden er 5 kinderen mee. Voor een aantal was dit hun eerste wedstrijd, zij vonden het erg spannend maar ook erg leuk. Zij wonnen helaas geen prijsje maar hebben het wel super goed gedaan, en hebben al weer erg veel zin in de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 28 maart was de halve finale Turnen Heren voor de 3e divisie in Zwijndrecht. Namens Die Haghe deden er 2 jongens mee ,dat waren Zafir en Wietse. Zij hebben, om in de halve finale te komen, de 1/8 finale en 1/4 finale al doorstaan. Zij begonnen allebei op vloer, Zafir op niveau 9 en Wietse op niveau 11. Daarna volgden ook de andere toestellen.

Pagina 3 van 5

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Wedstrijdturnen Heren Nieuws wedstrijdturnen heren